Productierechten agrarische makelaardij: 2018 fosfaatrechten

Het fosfaatrechtenstelsel is er. Iedereen heeft een overzicht van RVO ontvangen met als peildatum 2 juli 2015 voor de diercategorieën 100, 101 en 102. De vrije handel is van start gegaan en handel wordt gedaan alleen al om de korting van 8,3% op te lossen.

Derogatie

Brussel is akkoord gegaan met het doorlopen van de derogatie, maar dan moet Nederland zich wel aan het afgesproken plafond houden.

Knelgevallen en bijzondere omstandigheden

De knelgevallen en bijzondere omstandigheden zijn een regelrecht drama. Men verkeert nog steeds in een flink aantal gevallen in volstrekte onzekerheid en dat is voor goed ondernemerschap fnuikend! Ook de financiële problemen stapelen zich op, waardoor naar verwachting faillissementen onontkoombaar zullen zijn. Over een drama gesproken!

Vrije handel en keuzes

Voor handel in fosfaatrechten kan Schep Makelaardij u van dienst zijn. Daarnaast zullen de definitieve stoppers keuzes gaan maken of zij hun cultuurgrond of een gedeelte daarvan gaan verkopen of verpachten. In beide gevallen bent u bij Schep aan het juiste adres met de kennis van het platteland.

Ontzorgen
Gaat u als stopper een stap verder en wilt u de boerderij met of zonder land verkopen dan komen daar nog meer factoren bij kijken en kan Schep u geheel ontzorgen, mede in overleg met uw accountant, want hierbij komen de nodige fiscale zaken aan de orde.

 

Blijf op de hoogte van agrarisch nieuws

Er is én blijft dit jaar veel onduidelijk omtrent de rechten voor het produceren in de agrarisch sector. Wilt u meer weten over de actuele status? Schrijf u dan in voor ons actualiteiten overzicht, daarmee houden we u op de  hoogte van de wijzigingen rondom productierechten.